Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne GNIAZDO

Forum dyskusyjne WTG GNIAZDO
Teraz jest 19 sty 2025, 19:45

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
PostNapisane: 08 maja 2012, 18:10 

Witam,
Przestawiam sie:
HENRYK ROSZAK mieszcam w FRANCJI

Szukam rodzine mojej żony

nazwa babci byla BADOCHA barbara.
urodziła się 10 listopada 1904 w Wiślice
Miała dwóch braci jan i marek i trzy siostry Józefy, Anna i Marysia
mieskali w Ostrów i KSANY
badocha Marysia wyjdzie za mąż o imieniu ZMULA
badocha Josepha wyjdzie za mąż o imieniu SKORUPKA

Dziękuję bardzo
POZDRAWIAM
HENRYK

PostNapisane: 05 kwi 2015, 21:33 

Hallo,
nazywam sie ANETA BARBARA BADOCHA, jestem wnuczka rodzonego brata babci Pana zony - BARBARY BADOCHA.
BARBARA BADOCHA miala 3 braci i 3 siostry.
+ANTONI - najstarszy z rodzenstwa - ozenil sie i mieszkal MIKOLAJOWIE. Mial 3 dzieci (jedno z dzieci wczesnie zmarlo).
+WAWRZYNIEC - moj dziadek- byl krotko we FRANCJI gdzie pracowal w kopalni. Wrocil do Polski, ozenil sie z MARIANNA SMULA z KSAN i osiadl na ojcowiznie w OSTROWIE. Mieli 4 synow i 1 corke: JAN (+2014), STANISLAW, JOZEF, STEFAN, JOZEFA. Dziadek zmarl w 1972r. Gospodarstwo przejela corka JOZEFA MACZNIK i mieszka tam do dzisiaj ze swoja najmlodsza corka MARIA KOBUS i jej rodzina. W OSTROWIE mieszka takze STANISLAW z zona HELENA - ch dzieci i wnuki mieszkaja w OSTROWIE i WISLICY. JAN, JOZEF (moj ojciec) i STEFAN wyjechali z OSTROWA i osiedlili sie w KRAKOWIE. W KRAKOWIE mieszka rowniez wiekszosc z ich dzieci i wnukow.
+JOZEFA - wyszla za wdowca JOZEFA SKORUPE i mieszkali w OSTROWIE. Ich potomkowie mieszkaja takze w KRAKOWIE.
+MARIA - poslubila JANA SMULA z KSAN, mieszkali w KSANACH, mieli 3 dzieci. Corka MARIA mieszkala i zmarla w KRAKOWIE (miala syna i corke) ; syn MIECZYSLAW z zona WLADYSLAWA mieszkaja w KSANACH, maja syna i wnuki ; syn STANISLAW zmarl w wieku 44 lat.
+BARBARA - babcia panskiej zony - wyjechala do FRANCJI, wyszla za maz, miala syna HENRYKA. Nazywala sie BEDNARCZYK lub BEDNAREK.
+ANNA - wyjechala rowniez do FRANCJI, nazywala sie po mezu NOWAK, miala 2 synow: STANISLAW - wrocil do Polski, zyl i zmarl w KRAKOWIE; TADEUSZ - pozostal i mieszkal we FRANCJI.
JAN - najmlodszy z rodzenstwa - ozenil sie z wdowa o nazwisku MAREK, mial 2 corki : KRYSTYNA (+) mieszkala z rodzina w KRAKOWIE; BARBARA osiedlila sie w miejscowosci GOLONOG.

Nasza rodzina utrzymuje dobre kontakty i stale sie powieksza.

Pozdrawiam
ANETA BADOCHA

PostNapisane: 23 kwi 2015, 15:33 

hello
bardzo dziękuję za dobre nowiny
czy możesz mi dać twój adres e-mail

wybacz moje błędy, ale nauczyłym się języka polskiego telko fonetycznie z
> moją babcią
> pozdrawiam
henryk

henri.roszak@orange.fr

Strefa czasowa: UTC + 1