LukaszK napisał(a):
1) Nowy sposób wyświetlania forum jest okropny (z wyglądu) i nieefektywny w obsłudze (ale to pewnie mój problem);
De gustibus...
LukaszK napisał(a):
2) Nie blokuję wszystkich ciasteczek, ale przy zamykaniu przeglądarki ta sama czyszci hurtowo wszystkie (ten sposób korzystania z sieci to pewnie też mój problem);
Zgadzam się.
LukaszK napisał(a):
3) Owszem można czyścić ciastka zachowując te z WTG, ale trzeba osobnego programu lub/i dodatkowej pracy w postaci ręcznych ustawień, selekcji co czyścić a co nie;
No, wynika to bezpośrednio z pkt. 2. Nie twierdzę, że czyszczenie ciasteczek przy zamykaniu przeglądarki jest złe, ale należy się liczyc z tym, że część funkcji nie będzie działać.
LukaszK napisał(a):
4) Różne firmy śledza, ale czy nowe wyświetlanie w WTG jest całkowicie samodzielnym kodem pana Macieja czy wykorzystaniem lub modyfikacją istniejących, obcych skryptów?
Zostało wykorzystane prettyPhoto. Nie demonizowałbym uzycia zewnętrznych skryptów, bo gdybyśmy z nich zrezygnowali, nie byłoby całego forum. Napisanie tego od początku to wiele miesięcy pracy i oczywiście olbrzymie koszty.
LukaszK napisał(a):
5) Słowa typu "strona uprzedza", "nie mam zamiaru dyskutować" nie brzmią specjalnie miło;
"Strona uprzedza": zgodnie z obowiązującym porządkiem prawnym należy uprzedzić o wykorzystaniu ciasteczek.
"Nie mam zamiaru dyskutować": chodziło o wykorzystanie ciasteczek w ogóle; temat odbiegał od zasadniczej dyskusji. Co zaś do dyskusji na temat nowego wyglądu, to sprawa była dyskutowana parę tygodni temu. Parę osób było za, parę przeciw - i dla nich została zrobiona możliwość przełączenia się na stary wygląd. Dopiero teraz mam sygnały, że nie działa to tak jak powinno, więc sprawa zostanie przetestowana i naprawiona, jak tylko znajdę na to czas.
LukaszK napisał(a):
6) Żeby nie było samo narzekanie to dodam, że rozumiem chęć innowacji, rozwoju i doceniam wykonaną pracę Admina, bowiem pewnie przyświecały mu szlachetne pobudki, a nie chęć zrobienia użytkownikom na złość
[/quote]
Tak właśnie było.
genowefa napisał(a):
Maćku, wszystko co dotychczas zrobiłeś Ty i Inni by ulepszyć forum, przeglądarki itp-jest DOSKONAŁE i wielkie podziękowanie i podziw dla Waszej wiedzy informatycznej, ale to ostatnie, ze zdziwieniem to obserwuję, nie jest udane. Nie chcę Cię urazić i mam nadzieję, że nie weźmiesz mi tej wypowiedzi za złe.
Dzięki za słowa uznania. Wkrótce więcej nowości...
Ale chciałem zaznaczyć, że nowy widok zostanie. Na pewno wyjaśniona zostanie sprawa niedziałających ciasteczek.
Dodam też, że kliknięcie na temat wątku kółkiem myszy (przynajmniej pod Firefoxem ) powoduje otwarcie jej w nowej zakładce.
Mogę dodać też jakieś małe guziki do otwarcia wątków w nowych zakładkach.