Przyszedł ten moment gdy czuję, że wyczerpałem wszystkie metody jakie znam na odszukanie informacji - stąd moja gorąca prośba o pomoc.
Poszukiwania dotyczą mojego pradziadka Franciszka Wolffa i prababki Agnieszki Wolff z domu Suwalska. Według informacji z ankiety personalnej ich syna, pradziadek był leśniczym w majątku Będlewo (gmina Stęszew) do 1927 roku , kiedy to w wyniku postrzału przeszedł na rentę.
Z ankiety można się dowiedzieć również, że prababka zmarła w 1928 roku, a pradziadek w 1948 roku, miejsca śmierci nie są wprost podane, można jedynie się domyśleć na podstawie koperty dowodowej dziadka, że dla prababki byłoby to Będlewo, a dla pradziadka - nieodległe Zamysłowo (przeniósł się tam z synem w trakcie okupacji).
Mam już za sobą poszukiwania w USC Stęszew, USC Mosina i Archiwum Archidiecezjalne w Poznaniu - jedyne dokumenty na których można znaleźć informacje na ich temat to wypis z księgi urodzeń ich syna z USC Stęszew oraz odpis aktu chrztu z AAP (parafia Łódź).
Skorowidz SzwA dla USC Stęszew w obrębie potencjalnej daty urodzenia również nic nie znajduje.
Nie mam więcej pomysłów, co gorsza to jedyna gałąź mojego drzewa z tak krótką historią
.
Czy ktoś może pomóc?
Pozdrawiam
Maciej Wolff