Baaardzo ciekawe, na tyle mnie zaciekawiło, że porównałam z naszym opracowaniem "Parafie Archidiecezji Gnieznienskiej" z działu "Opracowania", ( link
http://www.wtg-gniazdo.org/pliki/opracowania/Parafie_Archidiecezji_Gnieznienskiej.pdf ), jako autorka naszego opracowania mam poważne podejrzenia, że jest to nasze WTGoskie opracowanie. Wystarczy popatrzeć na parafie bydgoskie, w których podałam dekret o wyłączeniu z archidiecezji gnieźnieńskiej i włączeniu do nowoustanowionej diecezji bydgoskiej, a i sam początek jest identyczny: "Parafie Archidiecezji Gnieźnieńskiej przed i po zmianach z2004 i 2005 roku. Archidiecezja gnieźnieńska jest od 2005 roku podzielona na 30 dekanatów, w skład których wchodzi łącznie 267 parafii. Niniejszy spis sporządzono alfabetycznie z podziałem na dekanaty, uwzględniając zasób ksiąg parafialnych i krótki rys historyczny. Przy opracowaniu korzystano ze strony internetowej archidiecezji (
www.archidiecezja.pl) oraz książki „Jubileuszowy rocznik Archidiecezji Gnieźnieńskiej 2000”."
Pani Maria Szkudlarek nie przypisuje sobie autorstwa, bo pisze: "Znalazłam coś ciekawego,dane będę podawać sukcesywnie albowiem jest tego dużo.", ale nie powołuje się też na źródło opracowania. Wydaje mi się, że w takich przypadkach powinien być podany link do źródła, a pani Maria użyła kopiuj/wklej.
Lila: "cudze chwalicie, swego nie znacie, sami nie wiecie, co posiadacie"
Jeśli, że nie mam racji, co do własności (nasze czy nie nasze), to mnie poprawcie.