Hania napisał(a):
Ryszardzie - od 2002 roku jezdze do FHC pod Chicago, do Mormonow, przegladac mikrofilmy,
ktore przychodza z Salt Lake City w Utah po moim wczesniejszym zamowieniu.
Dziękuję Hanno za odpowiedź, pytanie zadałem ze względu na Twoje miejsce zamieszkania, teraz wszystko się wyjaśniło.
cristovoro napisał(a):
Witam!
.............................................................................................................................Choć przyznam,że kiedyś już to nazwisko przy przeszukiwaniu ksiąg mi się przewinęło,ale teraz nie potrafię sobie przypomnieć.Przejrzę zdjęcia z ksiąg(mam trochę) może coś znajdę.
Ryszardzie, a Czesława Młodecka zd.Henicz(żona mojego kuzyna) to Kto to dla Ciebie?
Ponad to w Opalenicy zamieszkuje jeszcze rodzina o nazwisku Henicz i to także jest powiązanie z moja rodziną,jednak tego do końca nie wyjaśniałem.
Pozdrawiam:
Krzysztof Nadobnik.
Czesława Młodecka zd.Henicz jest moją bliską krewną, jej i mój pradziadek byli braćmi. Mam kontakt z jej córką , z którą wspólnie rozbudowujemy jej gałąź. Pochodzimy z gałęzi ( moja nazwa) Wąsowsko-Wytomyskiej.
W Opalecnicy znajduje się kilka rodzin Henicz. Wiele wyjaśniło mnie się podczas wizyty u najstarszego z Heniczów ur. 1920 i żyjącego w Opalenicy, jednego z 10-oga rodzeństwa. Wszyscy z Opalenicy są ze sobą b. blisko spokrenieni. Należą do jednej z dwóch gałęzi ( Michorzewsko-Kuślinkiej).
Celem moim jest połączenie gałęzi Wąsowsko-Wytomyskiej z dwiema gałęźmi Michorzewsko-Kuślińskimi.
Krzysztofie , jeśli udałoby się Tobie cokolwiek z Buku odszukać, miałoby to wielkie znaczenie dla mnie. Ja narazie ograniczam się do poszukiwań w trójkącie Lwówek - Nowy Tomyśl - Kuślin ( Michorzewo), a okolicznycch miasteczek i parafii jest jeszcze wiele......
Pozdrowienia
RAH