Witam Panie Stanisławie !
Widziałem Pana dane odnosnie Janta Połczyńskich z Którymi potem moi Antenaci byli w koligacjach Rodzinnych; T.ŻYCHLIŃSKI podaje "Złota Księga Szlachty Polskiej" rocznik XXVII Marcin Janta Połczyński pozostawił z żony Katarzyny Dąbrowskiej,wystepujacej już w roku 1695 w aktach byttowskich jako wdowa,synów Jana,Macieja i Michała. Michał zaślubił Katarzynę Pruszakównę h.Leliwa, podaje T.Żychliński ,że miał 4 dzieci ? Tomasz wyniósł sie w głąb kraju,Zuzanna x Pałubicki h.Brochwicz,Maryanna x Kistowski h.Ksieżyc Dorota x Ignacy Cissowski h.Ksieżyc wg Pana danych,Piotr Krzysztof Janta Połczyński syn Michała *10.09.1736 Czapiewice par.Brusy x Petronela Kiełpińska Petronela była zapewnie z Kiełpińskich h.Rogala z Mazowsza, Którzy potem przenieśli się na Pomorze dane do odszukania w bazie PTG,poszukam
interesuje mnie Rodowód Józefa Rufina Wybickiego 1747-1822 Twórcy Hymnu Narodowego,Który w Wielkopolsce wchodzi 2x w Związki z Paniami pochodzacymi z Rodzin bedących w koligacjach z moimi Antenatami
poszukuję tez danych o Rodzinie Pażątka Lipińskich z Lipienic k.Chojnicy,Których Przedstawiciel a mój Antenat Bartłomiej Pażątka Lipiński +1817 zakłada w 1777 wieś k.Golubia i nazywa ją na pamiatkę swoich Lipienic także Lipienicami
Pozdrawiam Mirek K.Paliszewski Wschowa
|