Witam,
Chciałem spłacić swój dług wdzięczności dla tego forum, za pomoc w poszukiwaniach przodków i tłumaczeniach aktów. Dlatego też postanowiłem dołożyć swoją małą cegiełkę. Przeszukałem forum, ale nie znalazłem nic podobnego, ale mogę być w błędzie.
Stworzyłem mapę Parafii Kościoła Rzymsko-Katolickiego w Archidiecezji Poznańskiej na podstawie opracowania: "Schematyzm Kościoła Rzymsko-Katolickiego w Rzeczpospolitej Polskiej" z 1925 roku, autorstwa Zygmunta Adama Czernickiego. Podobna mapa, tylko że rozbudowaną o inne kościoły wyznaniowe funkcjonuje na stronie Lubelskiego Towarzystwa Genealogicznego i bardzo pomogła mi w poszukiwaniach a przede wszystkim zrozumieć "topografię" parafialną w przeszukiwanym obszarze. Być może się komuś przyda w poszukiwaniach przodków. Oczywiście jeśli ktoś ma ochotę, mogę dać dostęp do edycji by dopisać inne miejsca oraz inne wyznania do mapy. Pomocnym by było, jakby taka mapa była na stronie Towarzystwa.
Różne kolory markerów oznaczają poszczególne Dekanaty opisane w w/w opracowaniu. Link do mapy poniżej:
https://drive.google.com/open?id=1Y49JW ... sp=sharing
malyzielak@gmail.comPoszukuję aktu urodzenia Michał Kąkolewski urodzony ok. 1833 r. i innych Kąkolewskich z nim powiązanych z okolic Śremu i Poznania oraz Poradów z okolic Szymanowa i Góry.