Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne GNIAZDO

Forum dyskusyjne WTG GNIAZDO
Teraz jest 26 gru 2024, 06:28

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Neuvorstellung
PostNapisane: 07 mar 2013, 16:32 

Mein Name ist Detlev Michels,
durch Forscherkollegen aus der Mailingliste Posen bin ich auf Ihre Seite aufmerksam geworden. Ich hoffe ich bin in diesem Forum richtig, da ich erst seit kurzem im polnischen Raum forsche.

Ich forsche im Raum Czarnkow nach den Familien Datt, Klusea, Klessa, Greczkowiak. In der Posen Project Liste habe ich sogar was gefunden, aber die tauchen sonst nirgendwo mehr auf. zb Adalbertus GREBKOWIAK heiratet unter 25/1887 Anna Satt.
Der Name Greczkowiak, so kenne ich ihn aus Familienurkunden wird sehr unterschiedlich geschrieben, wie ich feststellen mußte.
Alles ein bischen aufregend.Ich suche natürlich Scans von Heirate- Tauf- oder Geburtsurkunden. Vielleicht stelle ich mich auch einfach nur etwas ungeschickt an.
Ich freue mich auf diese neue Zusammenarbeit
Euer
Detlev Michels

Tłum./Übers.

Nazywam się Detlev Michels,
koledzy z listy dyskusyjnej Poznań zwrócili moją uwagę na Państwa stronę. Poszukiwania na terenie Polski prowadzę od niedawna i mam nadzieję, że jestem na właściwym forum.
Szukam na terenie Czarnkowa nazwisk: Datt, Klusea, Klessa, Greczkowiak. Na stronie Poznan Project nawet coś znalazłem, ale nigdzie indziej one nie występują. Np. Adalbertus Grebkowiak ożenił się z Anną Satt – wpis 25/1887.
Ustaliłem, że nazwisko Greczkowiak jest różnie zapisywane, a w takiej formie znam je z rodzinnych dokumentów.
Wszystko jest trochę emocjonujące. Szukam oczywiście skanów akt urodzenia, zgonu i małżeństwa. Może po prostu źle się do tego zabieram.
Ciesze się na nową współpracę.
Wasz
Detlev Michels

Strefa czasowa: UTC + 1